luni, 26 ianuarie 2009

We´re restless hearted, not the chained and bound

'Slave to love...'
Intelegeam versul cantat ca 'slave to life', si mi se parea chiar profund si plin de semnificatie. Tot ceea ce avem cu adevarat e viata, si intr-un fel, paradoxal suntem captivi si fara scapare in libertatea nostra indusa (si nu mereu inteleasa) de a face ce putem mai bun din ea.

Tot legat de viata am mai auzit 'o vorba' care m-a pus pe ganduri: 'istoria unei vieti este istoria unui esec'. Dur, revoltator pentru mine in prima faza. Insa este cum nu se poate mai adevarat.
Ne amagim cu mici succese si realizari personale, cu posesiuni materiale, cu mici epifanii,cand totul e sortit aceluiasi inevitabil final. Nu ma deprima gandul asta, nici macar nu-l vad ca fiind delasator sau descurajator, din contra, imi trezeste o ambitie si o determinare mai puternica. Singura schimbare este cea de perspectiva: catre ce imi indrep toate actiunile zilnice, care sunt scopurile mele si mai departe care este misiunea mea, viziunea mea.(as vrea sa redescopar semantica acestor cuvinte atat de des folosite si cu prea mare usurinta). Daca raman centrata asupra propriei persoane, asupra succesului meu si numai al meu, asupra unei singure vieti, adica a mea, voi ajunge la inevitabilul esec despre care vorbea in citatul de mai sus cineva mai intelept decat mine. Ce-am inteles eu de aici? Este ca singura solutie de a face ceva care sa conteze, care sa nu se piarda este sa-ti dai un sens care sa nu te aibe ca scop pe tine ca persoana, ci sa devi calea, mijlocul catre viziune. Nu insemna sa uiti de tine, sa nu te respecti ca om, inseamna tocmai sa devi mult mai mult decat iti poti inchipui, decat ceea ce vezi de cele mai multe ori in jur.

E poate ciudat, dar cred ca singura modalitate de a 'castiga' si de a nu scrie istoria inca unui esec este sa renunti la tine, adica la o batalie deja pierduta. E vorba despre ceea ce iti alegi ca sa fie motivul luptei tale.
Asta cred ca face diferenta intre 'oameni si atat'(care aleg sa se inscrie intre cei multi) si cei cu adevarat remarcabili, adevartii 'castigatori': marimea si altuismul viziunii lor.

Totusi! versul zicea de 'love'...adica toate gandurile mele au pornit de la o confuzie fonetica? Hmm...poate nici nu-i nevoie de ceva mai complicat.
Am scris eu ceva si despre versul corect, dar 'backspce-ul' nu lasa cuvintele sa ramna.
Deci la 'love' mai bine ma opresc.

3 comentarii:

Anonim spunea...

you twisted mind, you!
You're smth. else...

Anonim spunea...

Minunat film! Mersi ca mi-ai amintit de el...

Anonim spunea...

nu mai merge clipul!!! l-ai furat!