miercuri, 13 mai 2009

The girls of summer ("Tie de cine iti place?")



Si da...asta e un post imens si haotic despre amintiri, despre prietenii din copilarile si adolescenta pe care le-am pierdut undeva pe drum...

Hei Anca, o mai tii minte pe Alina de la 4? De la ea a pornit toata navala asta de amintiri, cand am vazut-o ziele trecute in spatele blocului strigandu-si cei trei copii blonzi in franceza: Leo, Mili, Lulu allons-y!". S-a intrors sa-si viziteze parintii dupa 5 ani. cred ca a pornit si de la faptul ca vine vara si era anotimul nostru al fetelor, al vacantei, al plajei,al plimbarilor al primelor incercari, al nebuniilor, al curajului, al incercarii gustului de libertate...
Dar s-o luam cronologic.
Mai tii minte Anca, la gradinita cand m-ai intrebat de cine imi place si ti-am spotit la ureche dupa ce mi-ai promis ca nu zici nimanui: "de Coco!"...si apoi ai zis tuturor: "Lui Ady ii place de Cocoooo!". Cred ca te-am urat pentru moment, dar in timp am fost suficient de nemernica cat sa recuperez "imprudenta" de atunci. Am fost apoi peste ani cu Coco fata la Coco baiatul acasa, statea la gara intr-un apartament duplex si arata chiar foarte bine.
Mai tii minte Anca, cand ne jucam in fata blocului? Era si Anca mica , tie ti se zicea Anca mare. Cum ieseam cu "presul" si ne jucam cu papusile. Stii cand vorbeam despre ce maini aspre are Anca mica? Ne-am intalnit apoi, cand eram in liceu odata la barul ala de vis-avis de Ovidius(cum naibii ii zice?) toate trei si tot la fel avea mainile si ne aminteam despre cum ne paruiam cand eram mici si ne bateam cand ne enervam(ofticam) din nici nu mai stiu ce motive. Acum cand ma gandesc am fost si niste fetite tare rautacioase si razgaiate, si alea raman pana acum cele mai dure paruieli din viata mea... Jocurile de-a Sailor Moon si Captain Planet? Mi-o amintesc si pe vareisoara ta Adina, era fana 3 sud est si cand a mai crescut devenise cea mai bad ass rockeritza.Il mai tii minte pe Dan (dan prostu' cum ii ziceam noi) cand ne-am mai batut si cu el si pe maica-sa Tanti Ioana? O doamne...:)) si acum imi vine sa rad, cand imi amintesc cat ne mai certa ca facem galagie si dadeam mingea in gradina ei. Il mai stii pe Cristi si fra-su Mirel? pe Iuli (chelu'), pe Aditza?(ah revelionul ala cand dansam pe Andre, BUG si eminem...ce mici eram!),pe baietastii de la C4 carora li se zicea "picii"? Il mai stii pe Cosmin si pe sora-sa Dana? Cum ieseam si ne jucam volei? sau jucam carti pe pedepse sau meseriile? sau atinsea..sau cate si mai cate...
In locul uneia dintre alimentarele din statie si-a deschis tatal lor(al lui Cosmin si al Dnaei) casa de amanet. Dana, (parca era cu un an mai mica ca noi) conduce un Audi tt si e blonda platinata, iar Cosmin...(primul baiat care mi-a atins sanii, cred ca "ii placea de mine!" haha) conduce un wolkswagen passat si arata suprinzator de bine, a slabit si se imbraca la costum, l-am vazut saptamanile trecute. A da! Si am vazut-o si eu pe gagica lui Danette (dan prostu'), e foarte frumoasa.
Apoi, am crescut pana in clasa la 7-8 si am devenit 3: Eu, tu si coco. Mai stii cand ne intalneam la tine sa dormim si vorbeam despre baieti?(celebra replica, dupa ce stingem lumina:"Hai sa vorbim despre baieti!") dansam si ne aranjam parul..Mai iti amintesti cand facem fiecare topul baietilor cu care ne-am sarutat(abia incepusem si noi cu primii 3-4) si toate 3 il avem pe primul loc pe acelasi tip? :)) (Andrei popa parca il chema). God!Parca dadea la liceul ala teologic.
Mai stii Coco , cand ne urcam la tine pe bloc si ne jucam cu mingea? Nici acum nu pot sa inteleg gestul asta al nostru. Si perioada cand nu o puteam suferi pe Anca, iar nu imi explic/amintesc de ce si cate rautati faceam. Si cand maica-sa se lua de noi, ca de ce nu mai vorbim cu fii-sa. Si pe vecinul tau...George.(RIP)
Dar pe Bogo, Anca sigur ti-l amintesti. Tot cartieru' stia ca tu si el va sarutati pentru prima oara si va dadeau sfaturi, ce show a fost! Mai apoi s-a complicat povestea cand Bogo s-a cuplat cu Raluca, prietena mea cea mai buna de la scoala...

Mai tii mine Raluca? Cat de rele eram cu Anca, cum imi povesteai ce iti spunea Bogo despre ea, ca mirosea a ceapa cand o saruta? :)) Il mai tii minte Raluca pe tipul ala cu ochii albastrii de care ne placea noua de la 8C? Si ieseam in fiecare pauza sa ne uitam dupa el? Ii mai stii pe Valy (cat i-a mai placut de tine), pe Vicentiu(cat i-a mai placut de mine), pe Maxim(cat ia mai placut de...amandoua), pe Alex? aaa..ce vremuri!Mai stii cum ii cunosteam pe toti din clasa Ancai si radeau aia de mine...si-mi ziceau "prietena lui Oaie"(tipul ala funny looking de la ei).
Mai tii minte apoi, cand treceam prin perioada baietilor de cartier(parazitii fans) din CET? Tu era cu John si eu cu Cristi. Bine eu eram de dragul tau, sa iesim la toti 4. Cristi era a lousy kisser si apoi eu am fost cu Dante si Vlad.(ceva mai bine! :))..Stii ca la liceu eram primele din clasa si astia credeau despre noi ca suntem cele mai cuminti tocilare. Mai stii cand ne-am promis ca nu o sa fim impreuna cu nimeni din clasa/liceu? Eu fost cu machidonul ala totusi...
Le mai stii pe G. Si pe B.? Ce mitomane erau fetele alea, te intreceau pana si pe tine! De atunci cred ca am o reactie foarte urata la minciuna si mi-am dezvoltat un simt deosebit in a recunoaste oamenii prefacuti. Plus ca erau concucrenta noastra la note! :))
Il mai stii pe Robert din Cumpana? Cum ai intrat in Crucea Rosie pentru el? Cat ai plans dupa el cand curatai cartofi, ca mai avea nu stiu cate gagicii si ca defapt vroia sa ajunga la mine fiind cu tine? O mai tii minte pe profa de romana care ne zicea: "fetelor, intodeauna baitul sa va iubeasca mai mult decat il iubiti voi pe el!" Ma intreb acum cum naibii cantareste si cum ne spunea atatea prostii noua? Cand am iesit cu ea si cu profa de educatie tehnologia in Primo in Mamaia...pfff cat am mai ras! :))
Am trecut apoi, la inceputul facultatii prin "perioada rockerilor" :)). Sa nu dezvoltam aici! Tu oi mai fi cu Madalin? Parea ca sunteti chiar ok. Imi pare rau ca nu am ajuns sa o vizitez pe sora ta Alina, sa o felicit pentru cel mic, ii cuparasem si un constumas si o babetica. Nu stiu de ce mi-e asa greu sa ma intorc la ce a fost..

Revin la tine Anca, mai stii cand ne-am promis ca o sa fim primele din clasa in scoala generala? Si am fost, fiecare il clasa ei! Ma gandesc acum ca nimic nu se compara cu competitia aia de atunci , cu ambitia aia pura, eram mici si ale naibii rau!Imi pare rau ca te-am mintit odata impreuna cu Raluca ca Valy vrea sa fie cu tine si te-am facut sa-l astepti in curtea scolii in soare vreo ora. Si am ras de tine mult atunci. Dar zau, ca am purtat pe constiinta fapta asta mea..si de atunci am inceput sa detest minciuna si nici cu Raluca nu mai sunt prietena acum, (she was the master of lies, si am cresct cu ea, figure that!)
Mai stiti Anca si Coco, cand am crescut si ieseam vara toata ziua la plaja...si seara la plimbare si radeam de baietii care se dadeau la noi? Atunci am inceput noi sa ne prindem cum functioneaza lucurile. ;) Cand eram total obsedate de haine si de cum aratam? Cum facem schimb de haine? Costumele de baie cele mai ciudate si pantalonii cei mai scurti,vroiam sa ne facem piercinguri si tatuaje.. ne credeam sexy probabil...Vara cand nu aveam nicuna prieten dar ne sarutam cu tipi draguti total random? Eram "the tipical girls of summer". Le mai stiti pe Lusha, Oana Bica, veronica, Olivia, Vivi? Gasca mare de fete sexy de cartier...
Si apoi au venit... primele nostre iubirii. La tine Anca, cred ca fost Camil, cu care am inteles ca mai esti si acum si ma bucur. Mi-a ramas in memorie o zi de natere a ta cand erai trista rau ca nu te sunase si iesiem sa ne plimbam si a trecut cu cielo al lui cel alb si te-a calxonat si a tipat dupa tine...erai topita. Coco cu Ciprian erati frumosi de tot impreuna, ultima oara cand am vorbit am inteles ca esti cu altcineva si te vei muta in bucuresti cu el. Si eu cu D. al meu, pff! Mi se pare asa de amuzat acum cand ma gandesc, ca prima mea dragoste avea porecla "minciuna"...Mda, pe sistemul.."cat am plans dupa el, dar si el dupa mine" supravietuiesc si astazi.

Cate fragmente insiruite aiurea...si cate ar mai fi de scris inca...

S-au schimbat atat de multe cu mine si mai mult ca sigur si cu voi..."Ady" intre timp a mai crescut, pentru unii a fost Adriana, mai apoi pentru altii "Zana"...toate identitatile s-au amestecat, pe toate le-am pastrat si toate imi sunt dragi, de unele mi-e dor. Din toate s-a construit tot ce sunt azi si inca ma transform. Am invatat din toate rautatile pe care le-am facut, din cele care mi s-au facut, din toate minciunile pe care le-am spus si pe care le-am auzit si pe care le-am crezut. De la frivolitatile verilor, toate specificile acelor ani: haine, aspect, baieti... cand credeam ca a face un baiat sa planga e confirmarea suprema.
Imi place sa cred ca am crescut, ca de acolo puteam sa merg in aceeasi directie, sau sa ma opresc si sa aleg sa fiu si altfel. Nu stiam exact cum, dar schimbarea nu s-a lasat asteptata. Nu stiu cum sunt "the girls of summer" acum, dar sunt usor de recunoscut si ma simt asa patetic de parca ne despart zeci de ani, si am zambetul ala cu subinteles si cu aroma de "pe vremea mea.." :)
Timpul, distanta, orgoliul...nu mai stiu motivele miilor de certuri intre noi, ne-au facut sa nu mai fim ce eram: prietene. Mi-e doar de noi cele de atunci.E capitolul la care sufar cel mai mult: getting back in touch or at least keeping.
Si ceea ce ma face sa ma simt ciudat si imi lasa o urma de tristete, este gandul ca toate intrebarile de mai sus nu vor primi nicun raspuns.

7 comentarii:

Raluca spunea...

Doamene! si eu am avut un Vali si un baiat cu ochi albastri tot de la 8C (eram clasa a 6-a si ce mai sufeream ca eu eram asa mica si el asa mare, ce tampenie!).

Ahh scoala generala,cat de mult m-am schimbat de atunci,looking back nici nu-mi vine sa cred ca am ajuns sa fiu cum sunt astazi.

Ahh si Cip care-mi scria biletele si spunea ca ma iubeste si s-a batut pentru mine, G. cu care eram aproape nedespartiti, Ionut saracul care din clasa a 2-a pana in a 7-a cand si-a facut transferul imi cumpara bicuiti si albume cu sailor moon si imi spunea ca ma iubeste si eu de ce nu-l iubesc, Mache de la A si Cosmin de la B, Doamne ce timpuri ! Si profa de franceza care incerca sa-mi faca lipeala cu Ionut ( nu-mi vine sa cred !).

Mi-ai trezit o navala de amintiri.

Zana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

this is great!
o revarsare sincera de amintri, un fel de confesiune atinsa de nostalgie, si mai ales, iluzia transformarii...

keep it up, Zano

Paco,
te citesc de juma' de an, hahaha

Anonim spunea...

Nu te supara, ce profesie ai?

Zana spunea...

Raluca, hihi!

Paco..opaaa, felicitări reprezinti 50% din cititorii mei care nu mă cunosc! :))

Anonim, asta e prea tare!
E cea mai buna intrebare pe care i-o poti adresa unui student la economie in curs de absolvire.Sper sa nu se transforme raspunsul in șomer :)), de fapt sunt sigura ca nu voi ajunge așa, pt. ca perspective sunt destule.

Anonim spunea...

Multumesc de raspuns.
Orice ar fi, poti oricand sa profesezi si in a scrie! ;)

Succes!

Zana spunea...

ha-ha-ha!
Merci :)